2017. feb 05.

Mik vannak....!

írta: skolikagnes
Mik vannak....!

 

Jópofa kis történetet lehetne írni ezzel a címmel, akár több részeset is, telis-tele izgalmas részletekkel és az emberi érzelmek gondos bemutatásával. Igazából végül is egyikhez sincs kedvem, csak röpke pár percben rámutatni, milyen esendőek, hiszékenyek és néha bizony buták vagyunk mi, emberek.

6 éves Facebook-tagságom alatt sok mindent megéltem, néha reménykedtem, hogy később jobb lesz, néha feladtam a bízást. Olyan ez a közösségi oldal, mint régen volt a "Minden napra egy mese" című mesekönyv, a maga 365 rövidke, de kedves történetével.

A facebook most keményen erre hajaz, a tekintetben, hogy itt is felröppen minden nap valami baromság, amit a népek jól elhisznek, s miatta vagy reménykednek, vagy őrjöngve, habzó szájjal és vérben forgó szemekkel halált, de minimum felnégyelést követelnek.

Nagy szerencséje a felvilágosultabbaknak, hogy az interneten nem csak facebook van, hanem egy google-nak nevezett csoda is. Tudvalévő, hogy a világon mindenről találhatunk itt infot. Ami a google-n nincs, az a világon sincs. Viszont ami ott van, annak frankón utána lehet nézni.

Például annak, hogy a makacs gyermek nem szerepel az erkölcstankönyvben, vagy annak, hogy az említett irodalmi alkotást a német Grimm-fivérek nevéhez fűződik.

(ők követték el az almával félig meggyilkolt Hófehérke, és a farkas hasában vígan szambázó Piroska történetét is, hogy a vérszomjas, sültjancsira vágyó mézeskalácsos banyáról már ne is beszéljünk.)

Tehát a makacs gyermek nem köthető Varró Dani nevéhez, sőt jobbat mondok, egyáltalán egy Fideszhez közeli, még be sem futott költő nevéhez sem. Ez ciki és gáz azokra nézve, akik a makacs gyermekbe is pártpolitikát próbálnak lihegni. Mert az itten nincsen.

Természetesen akinek a megfelelő életminőségéhez hozzátartozik az ok nélküli őrjöngés, tegye meg....mert biztosan nyugodtabban fog aludni éjjel, ha tombolhat végre valamin, akkor is, ha a valami nincs is...

Mint ahogy a Mark fiú által osztogatott milliók sincsenek. Hiába reménykednek, hiába osztják meg, hiába várják másnap a postás Józsit epekedve, nem fog jönni. Vagy ha jön is, Marktól nem fog hozni milliókat. Legalábbis ettől a Marktól nem.

homeless-845711_1280.jpg

Igazából nem is értem, de ezzel nem akarok senkit megbántani: hogyan is gondolhatja azt bárki komolyan, hogy a fazon gondol egyet és osztogat. Aki ezt gondolja, az tisztában van vele, hogy a face-n hány felhasználó van? Hány ember osztja meg? Hány embernek hány barátja, hányszor oda és vissza, és körbe-körbe? Most komolyan, belegondol ebbe, mielőtt megnyomja a gombot, vagy sem?

Van egy tippem. Nem.

Meg amúgy is, hülye lenne szétosztani. Ha nekem lenne, és sem osztanám szét, vagy legalábbis nem egy hülye poszt megosztásáért cserébe.Szóval...nyugodjunk meg és üljünk le, itt is meg lettünk vezetve frankón.

Igaz a fekete autós gyerekrablókon, kínai áruházas szervkereskedőkön nevelkedett facebook- közösségnek ez már meg sem kottyan. Amúgy tök kíváncsi leszek, mi lesz a következő, fénysebességgel terjedő marhaság.

Mert már unalmas kezd lenni, hogy mindig előveszik a régi marhaságokat, hiszen a makacs gyerek és a pénzosztás is futott már tavaly is. Persze tudom, nem kell sokat várni, mert  a háttérben már agyalnak az újabb rémhírek a terjesztők, és pár nap múlva bedobják a tutit.

Amire lehet megint tombolni, anyázni, a pártot szidni, vagy épp reménykedni valami frankó nyereményben.

Néha sajnálom, hogy bár elég élénk a fantáziám, azért annyira mégsem, hogy én is kitaláljak egy ilyen futótűzként terjedő ostoba hírt.Viszont még fejlődőképes vagyok, szóval semmi sincs veszve.

Addig viszont nézzünk, olvassuk azt, ami a többiek okos fejéből kipattant :-)

 

Ha tetszik az írásom, látogass el a weboldalamra: www.skolikagnes.hu

 

olasz_kicsi.jpg Novellák, humoros történetek.

Olvass bele: http://www.skolikagnes.hu/szivesen-megkostolnam-az-olasz-vacsorat/

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá