2019. jan 20.

Kreatív hobby - kézzel készült csodák

írta: skolikagnes
Kreatív hobby - kézzel készült csodák

Megnyitottam a weboldalt, hogy felkészüljek kicsit az interjúra. Az idő gyorsan telt, ahogy akkor szokott, ha az ember jó helyen van. Nagyon sok érdekességet, sok ötletet, kipróbálásra való dolgot találtam. Varga Brigittával, a Kreatívellátó webáruház tulajdonosával beszélgettünk.

– Brigitta, nagyon sok érdekes, kreatív hobbihoz való dolgot láttam a web-áruházadban. Melyik most a kedvenc, slágertermék?

Igazából ez szezonfüggő, de most hogy közeledik a tavasz, így inkább már a szép virágos rizspapírokat, világosabb, pasztell festékeket keresik. Ilyenkor már mindenki vágyik egy kis nem téli dologra. Nagyon keresett most a csempés rizspapír kollekció, az MDF fa alapanyag is. Gyönyörű tálcákat készítenek belőlük.

– Melyik korosztály teszi ki a vásárlóid nagy részét? Gyerekek, fiatal anyukák, vagy a nagymama korúak?

A fiatal anyukáktól kezdve egészen az idősebb korosztályig vásárolnak nálunk, és ami nagyon szív melengető, hogy sokan visszajárnak. Sok törzsvásárlónk van. Mielőtt megnyitottuk a webáruházunkat, én azt hittem, hogy a nagymama korú kreatív hobbysták, inkább boltban vásárolnak, de nem és egyáltalán nem rettennek vissza online felületen vásárolni! Ami érdekes, hogy van jó pár férfi vásárlónk is.

50000123_815713245447230_4711454170228457472_n.jpg

– Látom a blogodban, hogy te is szeretsz mindent kipróbálni. Melyik a kedvenc kreatív hobbid?

Ez az egész úgy nőtte ki magát, hogy előbb volt a kreatív hobby, mint szerelem, és utána jött a webáruház gondolata. Azt vallom, hogy akkor tudok hitelesen segíteni, illetve értékesíteni egy-egy terméket, ha ismerem azt, tehát napi szinten én is felhasználó vagyok. Kedvencet nagyon nehéz lenne választani, de azt hiszem a mostani nagy szerelem a Mix média irányzat, ahol tényleg szabadjára tudjuk engedni az alkotóvágyunkat, és a képzeletünket. Izgalmas dolog, a rengeteg szín, forma textúra kavalkádja.

– Szoktál kapni visszajelzést a blogban bemutatott termékekkel kapcsolatban? Küldenek neked fotót arról, ahogy megvalósították, amit bemutattál?

Igen, és nagyon szeretik a bejegyzéseket, amikor kitaláltam, hogy szeretnék egy blogot kapcsolni a webáruházhoz, ahol bemutatnám egy-egy termék használatát, először csak az motivált, hogy a Magyarországon még nem annyira ismert kiváló minőségű termékeinket bemutassam. Írni nem tudok, így kicsit féltem, hogy mit fognak hozzá szólni, tetszeni fog-e a blogra tévedő embereknek.  Aztán megtapasztaltam, hogy szeretik, várják, és sok kedves visszajelzést kaptam. Szoktak küldeni képeket is, és ez nagyon jó érzés. Van a facebook oldalunknak egy csoportja, ahol megosztjuk egymással az éppen aktuális alkotásokat, inspiráljuk és segítjük egymást. Nagyon szuper kis közösség.

– Szívesen kitelepültök rendezvényekre is. Itt kézműveskedni szoktatok, együtt a közönséggel, vagy a termékeket árulni?

Kézműves foglalkozásokat tartunk, illetve kész termékeket szoktunk árulni egy-egy vásárban, alapanyagot nem.

– Úgy tudom, workshopokat is tartasz, különböző témákban. Melyikre van a legnagyobb érdeklődés?

Igen, havi rendszerességgel tartunk workshopokat is, Budapesten, illetve Gödöllőn. Mindig örülök, amikor új ember csatlakozik hozzánk, általában, aki egyszer volt nálunk, alkotott együtt velünk, szoktak jönni legközelebb is. A textil dekorációs workshopokra mindig nagy az érdeklődés, szerencsére sokan szeretnek egyedit alkotni. Ha új alapanyag jön a piacra, és azok felhasználásával alkotunk valamit az is mindig csábító, illetve a szezonális dolgok. Most majd Húsvét témában a kerámia tojás díszítés például.

50337299_341541049906417_4668275163194720256_n.jpg

­ – Mit javasolsz annak, aki tanácstalan. Kreatívkodni szeretne, de nem tudja, mit próbáljon ki először, amiben tuti sikerélménye lehet?

Én mindig azt javaslom, hogy az alap dolgokkal kezdje, ne nagy beruházással, kis lépésekkel. Rengeteg hobby vegyszer van forgalomban, és ez az elején ijesztő tud lenni, így egy fa lapra a szalvéta/rizspapír ragasztás, körbefestés megfelelő kezdet lehet. Egyéni foglalkozásban tartunk olyan workshopokat, amik kifejezetten a kezdő kretív hobbystáknak találtunk ki. Megismerkedhet az alapanyagokkal, eszközökkel, és segítünk az első lépések elsajátításában. Én is folyamatosan képzem magam, tágítom a határaimat.

– A webáruház csak néhány hónapja nyílt meg. Hogy látod az eddigiek alapján, volt értelme belevágni?

Ez nem kérdés! :-) Már csak azért sem, mert az mindig egy ajándék, ha valaki olyannal foglalkozhat, ami a hobbija, amit szívvel-lélekkel, lelkesedéssel csinál. Nem beszélve a sok kedves emberről, akiket megismerhettem ezáltal. Forgalom szempontjából is jól startoltunk, elégedett vagyok.

– Milyen újításokat tervezel a közeljövőre?

Szeretnék a gyerekek felé jobban nyitni, három fiú anyukájaként tudom, hogy nem csak a kislányok szeretnek alkotni. Mindig öröm megtapasztalni azt, amikor egy gyerek teljesen belemerül a munkába és a két kezével alkot, legyen az bármi, így több gyerekeknek való foglalkozást szeretnék indítani. Valamint ez egy izgalmas év lesz, sokféle textil dekorálással, új alapanyagokkal. Egy kis műhelytitokként elárulom ebben az évben videókat is fogok csinálni, így nem csak írásban, képekkel, hanem tényleg a gyakorlat közben tudom megmutatni az általunk forgalmazott termékek használatát.

Köszönöm a válaszokat, további jó munkát kívánok!

 

Brigitta facebook oldala: https://www.facebook.com/kreativellato/

Webáruháza: https://www.kreativellato.hu/

A régebbi interjúkat olvashatod itt: https://skolikagnes.blog.hu/

Rólam és a könyveimről bővebb info: www.skolikagnes.hu

 

 

Szólj hozzá