Elmélkedés a világ dolgairól

Ami a könyveimből kimaradt

2018. már 18.

Kövecske, Callkötő és KocKaland - Három ötlet egy kreatív Anyukától

írta: skolikagnes
Kövecske, Callkötő és KocKaland - Három ötlet egy kreatív Anyukától

Amikor interjúra készülök valakivel, az első dolog az, hogy átnézem a weboldalát. Van, amikor ez a tevékenység tovább tart, mint az egész interjú, mert leragadok a szebbnél szebb képek nézegetésénél. Így történt ez most is. Csodaszép köveket láttam, karkötőket, játékkockákat.  Kolta Zsófi val beszélgetünk:

Zsófi, menjünk sorjában. Mesélj a termékekről, melyik volt előbb, aztán mi következett? Mindhárom "történet"  te saját ötleted?

A legelső ötletem a Kövecske volt. Amikor kitaláltam (2010 környékén), akkor még azt sem tudtam, hogy kezdjek hozzá. Egy évnyi kísérletezés után alakult ki a technika és eszköztár, amivel ma is dolgozom. Először csak esküvőkre készítettem köszönetajándék és ültető gyanánt, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 06.

A csodatévő só

írta: skolikagnes
A csodatévő só

Légúti betegségben szenvedőknek segít a sóbarlang-terápia

Amikor én még kislány voltam….az anyukám asztmás volt. Akkor hallottam először a gyógyító sóról. Sikerült is beszereznünk pár litert, amit aztán szétöntögettünk kisebb edényekbe a hálószobájában, és az edények falára hamarosan hófehér só telepedett. Én csodálattal néztem mindig ezeket, és persze azon is csodálkoztam, hogy anyukámnak egészségének milyen jót tett ez a sós párologtatás.

A napokban amikor megláttam a Sóska sóbarlang oldalát, már ismerősként üdvözöltem a látottakat. Brigittával a sóbarlang vezetőjével beszélgettem:

ilyen_a_barlang_belseje_kicsi.JPG

Brigi nagyon jó ötlet ez a sóbarlang, nagyon jó és jól megközelíthető helyen van , és ahogy látom a kivitelezése is nagyon szuper. Honnan jött az ötlet, a megvalósításához?

...
Tovább Szólj hozzá

2018. feb 27.

Magyar termékek a határon túl is

írta: skolikagnes
Magyar termékek a határon túl is

Nem tagadom, NAGYON szeretem a finom magyar füstölt árut. Ezért is örültem meg annyira ennek a web-áruháznak, aki külföldre is szállít ilyen finomságokat. És még sok minden mást.

Kemendi Nikivel beszélgettünk.

-Niki, gratulálok a web-áruházatokhoz. Nagyon szép, profi munka az oldal felülete, és nagyon jó dolgokat lehet vásárolni benne. Honnan jött az ötlet, hogy ilyen web-áruházat készítsetek?

- Nagyon sok magyar termékeket hiányoltunk es láttuk egyes csoportokba másoknak is ugyanúgy hiányoznak a magyar ízek .Először boltot szerettünk volna nyitni,de úgy gondoltuk a web-áruház jobb megoldás mindenki számára hisz így egész Németország területére eljut.

28234817_838112049710069_5836323357051808274_o.jpg

-Nagyon sokféle árucikk van a "polcokon", sok olyat is találtam, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 08.

Diákmunka egy kattintásra

írta: skolikagnes
Diákmunka egy kattintásra

Hiánypótló szolgáltatás Magyarországon!

Beszélgetés Mészáros Andreával, C4W Kft ügyvezetőjével

Amikor a gyerekeim - jó pár évvel ezelőtt- diákmunkát kerestek, emlékszem csak ismeretség útján lehetett hozzájutni. Azóta egyre több diákszövetkezet, közvetítő iroda alakult. Viszont amit Andiék elkezdtek, az egészen egyedálló és izgalmas a magyar piacon.

Andi mesélj kérlek, mi is a dolog lényege?

  A dolog lényege tulajdonképpen nagyon egyszerű. Vannak nagyon elfoglalt anyukák, dolgozó nők vagy csak egyedül élő felnőtt emberek, akiknek otthon sokszor gyorsan segítségre lenne szükségük. Vannak diákok, akik szeretnének egy kis plusz pénzt keresni, viszont elköteleződni, rendszeres gyakornoki munkát vállalni nehezen tudnának. Őket szeretnénk egy weblap ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jan 04.

Ékszerek kismamáknak, nagymamáknak

írta: skolikagnes
Ékszerek kismamáknak, nagymamáknak

Beszélgetés Fodor Nórával, a munkáiról, és terveiről

 

Amikor interjút szeretnék készíteni valakivel, előtte igyekszem alaposan felkészülni az "alanyból". Most is ezt tettem, leültem a facebook elé, és nézegetni kezdtem Nóra oldalát. Kis idő múlva azt vettem észre, hogy besötétedett, kérdést egy darabot sem írtam fel, mert csak nézegetem a szebbnél szebb ékszereket. Viszont ebből így nem lesz interjú.

Nóra, mesélj magadról kérlek: mikor, hogyan kezdődött a vállalkozásod?
18 éves koromban szerényebb körülmények között éltem, és eldöntöttem: kezembe veszem a sorsomat, szeretnék azzal foglalkozni és úgy élni, ahogyan azt megálmodtam. Egyedül egy bőrönddel felköltöztem Budapestre. Egy percig sem kételkedtem magamban, tudtam, hogy előbb vagy utóbb, de megtalálom az álmaimhoz ...

Tovább Szólj hozzá

2017. aug 12.

(Nem)csendes éj

írta: skolikagnes
(Nem)csendes éj

(Nem) csendes éj

 

Az este ugyanolyan volt, mint máskor, de ami éjszaka történt, attól leesik az állad.  Csendes, hűvös nyári este volt, a házaspár a szokott időben nyugovóra tért.

Éjjel 2 óra felé az asszony a kutya ugatására ébredt. Az eb ritkán, és csak indokolt esetben szokott éjjel ugatni. A rövid vakkantás után nem sokkal, az asszony meghallotta a csipogó zajt, ami valahonnan a lakás lépcsőházából jött, majd közvetlenül utána megint a kutyaugatást.  Más lakásokban - munkája során - hallotta már ezt a zajt, rögtön tudta, mi történt. A következő csipogásra és ugatásra a férj is felébredt.

– A füstjelző - mondta kábán az asszony, és titkon abban reménykedett, hogy az egészet csak álmodta. Sajnos nem, mert ...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 10.

Kirándulás Meseországban

írta: skolikagnes
Kirándulás Meseországban

 Hétköznapi mesék, különleges szereplőkkel.

Andival mindketten meséket írunk. Nagyjából egy időben jelentek meg az első könyveink. A kiadás útja, aztán a terjesztés is különböző szálakon fut, de néha itt-ott találkozunk és akkor segítjük, támogatjuk egymást. Nádasi-Ozsvár Andreával beszélgetek.

– Andi tudom rólad, hogy a polgári foglalkozásodtól nagyon messze áll a mesék világa. Azt is tudom, hogy van egy kislányod. Hogyan, mikor kezdődött a meseírás, mi motivált, vagy adta meg az első lökést?

   Az írás csak nemrégiben kezdődött, a mesélés azonban a génjeimbe lehet kódolva. Jó palócok közül származom, ők aztán elmesélik neked úgy a paprikás krumpli készítést is, hogy azt kalandosnak érzed. (nemrég ...

Tovább Szólj hozzá

2017. júl 03.

Egy nem feltétlenül átlagos ember, nem feltétlenül átlagos története

írta: skolikagnes
Egy nem feltétlenül átlagos ember, nem feltétlenül átlagos története

Szőcs-Rádi Anitával egy közösségi oldalon ismerkedtem meg, amikor rajzolót kerestem a mesekönyvemhez.  Később kiderült, nem csak csodaszépen rajzol, hanem az íráshoz is ért.

Anita, két regényt, és több novellát, mesét írtál eddig. Mikor hogyan kezdődött a kapcsolatod az írással?

Mint - szerintem - minden tini, először én is a versek világában próbáltam ki magam. Mikor reménytelenül szerelmes voltam álmaim hercegébe, és elmondani nem mertem/tudtam neki, akkor a fehér papírnak vallottam meg érzelmeimet rímekbe szedve. De ez tiszavirág életű volt. Hamar rájöttem, hogy nekem a versek rövidsége nem elég ahhoz, hogy kifejtsem mindazt, ami bennem él. Első „regényem” szakközépiskola első osztályában született meg.

Ha jól ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 26.

Boldog békeidők - egy fiatal magyar írónő szemével

írta: skolikagnes
Boldog békeidők - egy fiatal magyar írónő szemével

Tomcsik Nóra fiatal kora ellenére háromkönyves író. A 2016-ban megjelent A Változások kora című történelmi ihletésű regény második része (Az elveszett ifjúság)  a napokban került ki a nyomdából, meseregénye a ( A hercegnő és a sárkányok dala) pedig néhány héten belül készül el.

19427798_10210056964767179_1493474753_n.jpg

-Nóri az önéletrajzodban láttam, hogy nagyon fiatal vagy. A fiatal lányok általában a szerelmes, romantikus témákat kedvelik, te pedig történelmi ihletésű regényeket írtál. Hogy jött az ötlet, hogy az 1910-es évekről írj, miért pont ez a kor, és miért Anglia?

Ritkán olvasok olyan könyvet, ami kifejezetten romantikus, mindig is inkább a kaland- és történelmi regények álltak közel hozzám, így az írásban is ezt vittem tovább. J Persze ez ...

Tovább Szólj hozzá

2017. jún 19.

Időutazás három tételben

írta: skolikagnes
Időutazás három tételben

A napokban jelent meg Velencei Rita harmadik könyve, a Gwendolyn . Ennek kapcsán kérdeztem a már megjelent könyveiről, és a jövőbeni terveiről is.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a második könyvedet, a Levendulamézet itt tudhatom a könyvespolcomon. Persze nem csak polcdísz, el is olvastam a könyvet, és azt is tudom, hogy a három eddig megjelent könyved mind más és más. Mesélj róluk kicsit!

- Az első könyvem 2015-ben jelent meg Kávé és krémes címmel. Ez egy nőknek szóló szórakoztató regény, ami a társkeresés örök témájával foglalkozik, hiszen nem feltétlenül könnyű megtalálnunk a hozzánk leginkább illő társat. Életünk során mindannyian kerülünk ezzel kapcsolatos döntéshelyzetekbe: mit tegyünk, ha választottunk ...

Tovább Szólj hozzá