Elmélkedés a világ dolgairól

Ami a könyveimből kimaradt

2019. jan 20.

Kreatív hobby - kézzel készült csodák

írta: skolikagnes
Kreatív hobby - kézzel készült csodák

Megnyitottam a weboldalt, hogy felkészüljek kicsit az interjúra. Az idő gyorsan telt, ahogy akkor szokott, ha az ember jó helyen van. Nagyon sok érdekességet, sok ötletet, kipróbálásra való dolgot találtam. Varga Brigittával, a Kreatívellátó webáruház tulajdonosával beszélgettünk.

– Brigitta, nagyon sok érdekes, kreatív hobbihoz való dolgot láttam a web-áruházadban. Melyik most a kedvenc, slágertermék?

Igazából ez szezonfüggő, de most hogy közeledik a tavasz, így inkább már a szép virágos rizspapírokat, világosabb, pasztell festékeket keresik. Ilyenkor már mindenki vágyik egy kis nem téli dologra. Nagyon keresett most a csempés rizspapír kollekció, az MDF fa alapanyag is. Gyönyörű tálcákat készítenek belőlük.

– Melyik ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 17.

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell..."

írta: skolikagnes
"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell..."

Király-Sikula Krisztina gyógytornásszal beszélgetünk

– A mozgás nagyon fontos. Ezt egy gyermeknek nem kell mondani, de ahogy az ember idősödik, egyre inkább hajlamos megfeledkezni arról, hogy mozogni, sportolni kell, nem elég a házimunka, vagy a munkába menés, mint mozgástevékenység. Ugye jól gondolom?

A mozgás minden életkorban fontos (lenne). Az izmokat karbantartani csak mozgással lehet! A testünk nagyon takarékos, amit nem használunk, azt leépíti, mert így kevesebb energiára van szüksége. Minél kevesebbet használjuk izmainkat, annál kevésbé fogják tudni funkciójukat ellátni. De az agyunkra is ugyanez jellemző. Sokszor hallom, hogy „Mozgok én eleget. Ott a kert, elég nekem a takarítás stb.” Ez jó, és a semmitől több. De emellett szükség lenne azokat az izmokat is aktívan tartani, ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 14.

Beszéljünk a pénzügyekről

írta: skolikagnes
Beszéljünk a pénzügyekről

Fontos tudnivalók lakásvásárlás előtt

Azt gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy a pénzügyek, hitelek útvesztőiben nehezen igazodom el. Szerencsére van, aki viszont igen, és tud segíteni a bennünk felmerülő kérdések megválaszolásában.

Most egy független pénzügyi szakértővel, Babus Edinával beszélgetek a témáról.

– Mit tanácsolsz azoknak az érdeklődőknek, akik hitelt szeretnének felvenni? Mit kell átgondolni, megtervezni, alaposan körbejárni, hitelfelvétel előtt.

Általánosságban elmondható, hogy a felelősségteljes hitelfelvételt meg kell, hogy előzze a családi kassza alaposan átvizsgálása. Ehhez segítséget nyújt az MNB által készített program: https://haztartasikoltsegveteskalkulator.mnb.hu/#/

Ha tisztán látszik, hogy a családi bevételből mekkora ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 12.

Boldog anya - mi a titka?

írta: skolikagnes
Boldog anya - mi a titka?

  – Anyának lenni jó, és a legnagyobb boldogság. Sok anyukának ez így természetes, de vannak akik nem ilyen pozitívan állnak a dologhoz. Beszélgetőtársam Nyúlné Terpó Edit anya coach, a Fedezd fel magad! oldal kezelője nekik segít.

– Minden család, minden élethelyzet más. Mi az a probléma, amivel a legtöbbször fordulnak hozzád az anyukák? Mesélj kicsit a munkádról!

  Az egyik leggyakoribb, talán minden anyát érintő nehézség az elmagányosodás. Sokszor még azok is úgy érzik, egyedül vannak, akik mellett ott a család. És ennek legtöbbször az az oka, hogy nem kapnak elfogadó figyelmet. Mindenki a tuti tippeket szeretné megosztani velük és nem „csak” mellettük állnak. Pedig sokszor az adná a legtöbbet, ha elmondhatnák a ...

Tovább Szólj hozzá

2019. jan 01.

Új év, új remények

írta: skolikagnes
Új év, új remények

2019. január 1.

Békés, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

És akkor fogjunk neki a tervezésnek:-) Én egyelőre még nem látom át az évet, lesz benne egy országváltás, már a tavasszal, ez az egy, ami tuti biztos.

Sajnos az elmúlt év vége nem sikerült valami fényesen, sok szomorú esemény volt, de talán egy pozitív is. Átgondoltam kicsit a dolgokat, azt amit a jövővel kapcsolatban eddig terveztem, úgyhogy most újratervezés van. A blogba ezután tematikusan fogok írni, a privát életemről is, de a könyvekről is, és persze interjúk is lesznek, ezért kicsit átrendeztem a felületet.

flowerpot-2756428_1280.jpg

Az utóbbi időben sok új dolgot kipróbáltam, ezek jobbára konyhai praktikák, de tavasztól kerti témák is lesznek. Mesélek majd a ...

Tovább Szólj hozzá

új év blogírás tervezés útinapló kerti praktikák kreativ hobbi

2018. már 18.

Kövecske, Callkötő és KocKaland - Három ötlet egy kreatív Anyukától

írta: skolikagnes
Kövecske, Callkötő és KocKaland - Három ötlet egy kreatív Anyukától

Amikor interjúra készülök valakivel, az első dolog az, hogy átnézem a weboldalát. Van, amikor ez a tevékenység tovább tart, mint az egész interjú, mert leragadok a szebbnél szebb képek nézegetésénél. Így történt ez most is. Csodaszép köveket láttam, karkötőket, játékkockákat.  Kolta Zsófi val beszélgetünk:

Zsófi, menjünk sorjában. Mesélj a termékekről, melyik volt előbb, aztán mi következett? Mindhárom "történet"  te saját ötleted?

A legelső ötletem a Kövecske volt. Amikor kitaláltam (2010 környékén), akkor még azt sem tudtam, hogy kezdjek hozzá. Egy évnyi kísérletezés után alakult ki a technika és eszköztár, amivel ma is dolgozom. Először csak esküvőkre készítettem köszönetajándék és ültető gyanánt, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 06.

A csodatévő só

írta: skolikagnes
A csodatévő só

Légúti betegségben szenvedőknek segít a sóbarlang-terápia

Amikor én még kislány voltam….az anyukám asztmás volt. Akkor hallottam először a gyógyító sóról. Sikerült is beszereznünk pár litert, amit aztán szétöntögettünk kisebb edényekbe a hálószobájában, és az edények falára hamarosan hófehér só telepedett. Én csodálattal néztem mindig ezeket, és persze azon is csodálkoztam, hogy anyukámnak egészségének milyen jót tett ez a sós párologtatás.

A napokban amikor megláttam a Sóska sóbarlang oldalát, már ismerősként üdvözöltem a látottakat. Brigittával a sóbarlang vezetőjével beszélgettem:

ilyen_a_barlang_belseje_kicsi.JPG

Brigi nagyon jó ötlet ez a sóbarlang, nagyon jó és jól megközelíthető helyen van , és ahogy látom a kivitelezése is nagyon szuper. Honnan jött az ötlet, a megvalósításához?

...
Tovább Szólj hozzá

2018. feb 27.

Magyar termékek a határon túl is

írta: skolikagnes
Magyar termékek a határon túl is

Nem tagadom, NAGYON szeretem a finom magyar füstölt árut. Ezért is örültem meg annyira ennek a web-áruháznak, aki külföldre is szállít ilyen finomságokat. És még sok minden mást.

Kemendi Nikivel beszélgettünk.

-Niki, gratulálok a web-áruházatokhoz. Nagyon szép, profi munka az oldal felülete, és nagyon jó dolgokat lehet vásárolni benne. Honnan jött az ötlet, hogy ilyen web-áruházat készítsetek?

- Nagyon sok magyar termékeket hiányoltunk es láttuk egyes csoportokba másoknak is ugyanúgy hiányoznak a magyar ízek .Először boltot szerettünk volna nyitni,de úgy gondoltuk a web-áruház jobb megoldás mindenki számára hisz így egész Németország területére eljut.

28234817_838112049710069_5836323357051808274_o.jpg

-Nagyon sokféle árucikk van a "polcokon", sok olyat is találtam, ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 25.

Tavaszi munkálatok....nem a kertben :-)

írta: skolikagnes
Tavaszi munkálatok....nem a kertben :-)

Egyelőre nem a kertben, hanem a varrószobában. Húsvét előtt mutatok néhány érdekességet, és egy szuper ajándékos-akciós ajánlatot is.

Szokás szerint most is gyerekeknek varrok inkább, de lesznek termékek anyukáknak is. Pl. levendulazsák, finom, magyar levendulával töltve. Aztán sminklemosó korongocskák frottierból.

Gyerekeknek rugdalózót, nadrágot, kislányoknak szoknyát fogok varrni a közeljövőben.

Eddigi munkáim a www.minivarroda.hu oldalon tekinthetők meg. Itt is érdemes a hírlevélre feliratkozni ( jobb oldalon van a lehetőség rá), mert lesznek játékok, meglepik a hírlevél olvasóknak:-)

img_6639.JPG

 

A könyveimbe beleolvasni, képeket nézegetni pedig a www.skolikagnes.hu oldalon lehet :-)

 

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 05.

Futó kerékpár kicsiknek és nagyobbaknak

írta: skolikagnes
Futó kerékpár kicsiknek és nagyobbaknak

A biztonságos, könnyű és szép futókerékpár egy ausztriai magyar vállalkozó ajánlata

Kisunokás nagymamaként minden érdekel, ami kicsiknek való. Így találtam rá erre a weboldalra is, ahol futó kerékpárokat és hozzávalókat árulnak. Legnagyobb meglepetésemre a webáruház üzemeltetője egy magyar hölgy, aki Ausztriában él.   Illés Kitti vel beszélgetek:

Kitti, mesélj kicsit magadról: hogy, mikor kerültél Ausztriába?

Most már több, mint 1 éve élek férjemmel és 2 kisfiunkkal Ausztriában, de kb 5 éve ejtette rabul szívemet az ország.

Petivel együtt volt szerencsénk egy téli szezont, egy osztrák kis faluban tölteni. Nem tudom megmagyarázni, de magával ragadott az ottani élet, a környezet. Sok szép gyerekkori érzést hozott ...

Tovább Szólj hozzá